BIO OF DUURZAAM

BIO OF DUURZAAM

Bij biologische wijn worden druiven gekweekt zonder pesticiden, onkruidverdelgers en andere sproeisels. Bij het wijnmaken voegen de wijnmakers geen fabrieksgisten, enzymen of andere dingen die er niet inhoren, toe. Biowijnen bevatten veel minder zwavel (dat voor hoofdpijn en allergie kan zorgen). Maar het belangrijkste: boeren stappen alleen over op biologisch als ze er echt in geloven, en als ze hun land en gewassen zo goed begrijpen dat ze het zonder chemicaliën afkunnen. Dat zorgt – in de goede gevallen – voor erg bijzondere wijnen waarin je de passie van de boer en het karakter van het land echt proeft. Zonder bijsmaakjes van chemicaliën en laboratoriumgist. Gewoon echt en puur.

Biodynamisch gaat nog een stap verder dan biologisch: de eisen voor biodynamische wijn zijn nog strenger, de wijn moet nog minder zwavel bevatten. Ook wordt er dynamisch gewerkt. Dit betekent dat de wijnboer ook rekening houdt met de stand van de maan.

Duurzame wijn omvat wijnen die gemaakt zijn met aandacht voor de natuur. Duurzame wijn kent vele verschillende principes en uitgangspunten. Een aantal principes van duurzame wijn wordt hier kort aangehaald. Bij de productie van duurzame wijn wordt vaak geen of weinig gebruikt gemaakt van pesticiden. Om de productie van duurzame wijn te doen slagen worden planten ingezaaid die nuttige insecten aantrekken om de plaaginsecten te bestrijden. Duurzame wijn betekent ook een minimaal gebruikt van meststoffen, zodat de druiven krijgen wat ze nodig hebben, zonder dat daarbij de natuur belast wordt. Op deze manier wordt het bodemleven gezond gehouden, een belangrijke voorwaarde van duurzame wijn.

Bij de productie van duurzame wijnen spelen vaak niet alleen elementen uit het productieproces mee. Het gaat dus niet alleen om milieuvriendelijke bedrijfsvoering. Duurzame wijnen staan vaak ook voor een het sociale beleid van een bedrijf en de impact op de lokale gemeenschap. Duurzame wijnen gaan dus steeds een stapje verder.

Veel producenten werken biologisch/duurzaam maar niet gecertificeerd, hier wordt vaak voor gekozen vanwege de papieren rompslomp van het certificatieproces.

In deze categorie vindt je alle wijnen die biologisch, biologisch-dynamisch of duurzaam zijn gemaakt. Al dan niet gecertificeerd.

Filter
  • Weergeven als :

Resultaat 1–12 van de 27 resultaten wordt getoond

  • AOC Côtes de Toul – Auxerrois

    9,95
    0 Reviews
    9,95

    Uiterst verfijnde en elegante witte wijn. Soepel en rijk, van de lokale Auxerrois-druif. Intense neus met citrusgeuren. Vol en sappig in de mond

     

  • AOC Côtes de Toul – La Chaponière

    16,25
    0 Reviews
    16,25

    100% Pinot Noir, houtgerijpt.  Fles voorzien van tinnen etiket.

    De wijn is diep van kleur, en rijp van geur en smaak, zeer Pinot, maar ook wat rokerig en aards.

    De druiven zijn uitsluitend afkomstig van een kleine geselecteerde wijngaard in het kerkdorp Bruley. Het is een prachtwijn, die, indien blind geserveerd, de beste wijnproevers zal doen denken dat ze een goede rode Bourgogne drinken.

     

  • AOC Côtes de Toul Rosé

    9,50
    0 Reviews
    9,50

    Druiven: Gamay, Pinot Noir, Auxerrois.

    Verkregen door onmiddellijke persing van de nieuwe oogst. Prachtige zalmkleur, frisse neus gedomineerd door de aromas van zwarte bessen. Aangenaam en fris in de mond.

    Médaille d’Or

  • AOP Corbières La Crémade Rouge BIO

    9,75
    0 Reviews
    9,75

    Druiven: Carignan 35%, Grenache Noir 45%, Syrah 20%

    Fris, krachtig en karaktervol. Vol en fruitig in de mond met tonen van cassis en specerijen

    Cascastel is al lange tijd terug het pad van de productie van biologische wijnen ingeslagen.

     

     

  • AOP Fitou – Expressions de Chistes

    14,75
    0 Reviews
    14,75

    Druivensoorten: Carignan, Grenache en Syrah. Authentieke wijn van oude wijnstokken. Intens rode kleur. In de neus: warte kersen, truffel en cassis. Mooi complex in de mond.

    Levendige en evenwichtige wijn.

    Grande Médaille d’Or

     

  • Argi d’Ansa – rosé AOC

    9,50
    0 Reviews
    9,50

    80% Tannat, 10% Cabernet Sauvignon en 10% Cabernet Franc.

    Intens heldere granaatrode kleur. Neus: tonen van rood fruit zoals aardbeien en rode bessen gemengd met een complexe geur van bloemen. Prachtige fruitige afdronk.

     

     

     

  • Ars Nova – Tandem

    13,75
    0 Reviews
    13,75

    Druiven: Tempranillo 56%, Cabernet Sauvignon 17% & Merlot 27%.

    De kleur is zeer intens van kleur, violetpaars. Wanneer je je neus erin steekt ruik je de geuren van rijp rood fruit, vanille en specerijen. Neem een slok en je proeft een mooie combinatie van mineralen, specerijen en rijp bosfruit, pruimen en bramen. Ook tonen van laurierdrop, romig in de mond met lekkere lange zwoele afdronk.

     

     

  • Artisan Red

    10,95
    0 Reviews
    10,95

    Een heel mooie robijnrode wijn met een uniek karakter, geuren van gedroogde pruimen, zwarte bessen en kaneel. Het mondgevoel is fluweel en zijdezacht. Goed gebalanceerd met ronde tannines. Vanille toetsen door de houtlagering op Roemeense eiken vaten en dit gedurende 18 maanden.  Het kenmerkende van de Feteasca Neagra, het fruitige boerse, geeft zijn signatuur aan de wijn. Heerlijke wijn die goed past bij allerlei Oost Europese gerechten, lamsvlees, varkensvlees, kalfs -en rundsvlees, kip.

    De Artisan wijnen zijn een ode aan Roemenië, met alleen inheemse druiven als basis. Artisan Feteasca Neagra is gemaakt van een een oud inheems druivenras uit het Oostblok, de Feteasca druif is er in wit en rood. De rode heet dan ook Feteasca Neagra, een druif die de fruitige rode wijn met een interessante boerse, bijna dierlijke smaakinvloed levert.

    De Artisan wijnen zijn volledig op dronk, maar kunnen zeker een aantal jaar rijpen.

  • Artisan White

    9,95
    0 Reviews
    9,95

    Mooi heldere, strogele kleur. De wijn heeft een fijn-aromatische neus van frisse aroma’s met een licht tropisch en bloemig accent. In de mond fris en fruitig met hints van rode grapefruit. Voor de Artisan White is de druif Feteasca Alba gecombineerd met Riesling voor de frisse zuren en met Tamaioasa voor een klein beetje muskaat-parfum. Gemaakt uit liefde en passie voor de Roemeense druivenvariëteiten die deze wijn kenmerkt.

    Kan geserveerd worden bij vis en zeevruchten, Aziatische gerechten.

     

  • Barbera d’Alba Abbonna ‘Casaret’ Langhe

    11,75
    0 Reviews
    11,75

    100% Barbera

    Dit is een heerlijke heldere robijnrode levendige Barbera. Een intens aroma van rood fruit met een lichte, aardse ondertoon. Uitstekende Barbera, heerlijk rond van smaak, soepel en delicaat.

    De Casaret heeft een opmerkelijke frisheid die afkomstig is van rijping die volledig plaatsvindt in roestvrijstalen vaten voor minimaal 6 maanden.

    Heerlijk aperitief, lekker bij pasta’s met tomatensaus, kaasplankje, stoof-vleesgerechten.

    Tip: Drink hem ietsje koeler dan normaal en genieten maar!

  • Caladessa Vinho Branco

    11,95
    0 Reviews
    11,95

    40% Alvarinho, 20% Arinto, 40% Fernao Pires

    Een echte parel uit de Alentejo. Deze frisse en fruitige witte wijn heeft mooie aroma’s van tropisch fruit met een hintje van citroen. De zachte smaak heeft een mollig tintje en fijne zuren die lekker in balans zijn.

     

  • Caladessa Vinho Tinto

    12,95
    0 Reviews
    12,95

    Prachtige, volle rode wijn met heerlijke aroma’s van rode bes, pruim en rozijnen. Magnifieke kwaliteitswijn uit Portugal, gemaakt met veel liefde en passie want dat proef je gewoon terug in deze wijn. Een mooie smaakvolle wijn met een milde kruidigheid met rijpe en zachte tannines.

    Heerlijk bij stoofvlees, gegrild rundvlees, en biefstuk. Kan ook bij wildgerechten. Stevige harde kaassoorten